Sagojul är ett koncept framarbetat med och för Kolmårdens djurpark. Tillsammans ville vi skapa en annorlunda julmarknad med en bekant och traditionsbetonad känsla. Ibland tomtenissar, troll, bjällerklang, marknadsstånd och julkörstoner strosade över 30’000 besökare över tre helger i vår magiska vinterskog. Självklart fick man även chans att träffa tomten och lämna in sina önskelistor. Vi på UniBros, och vår härliga sammarbetspartner Kajsa Berg producerade även två föreställningar inför julmarknaden.


Nissarnas jul
Text: Kajsa Berg (och Henrik berg)
Regi: Kajsa Berg
Nissarna berättar i en musikalisk saga om hur det inte alltid är så lätt att jobba i julklappsverkstaden, när barns önskningar blir mer och mer komplicerade. Vacker musik och ett viktigt budskap.
[Youtube]


Bamses julsaga
Text: Kim Andersson
Regi: Kim Andersson
Bamse och hans vänner ska fira jul och Lille skutt och Skalman kommer förbi med julklapparna. Men något står inte rätt till. Ve och fasa, det tycks som att Häxan Hia-hia har varit framme. Och det tycks som att Vargen har med saken att göre! Hur ska detta gå?
[Youtube]

Utöver föreställningarna kunde man även gå och hälsa på i Trollskogen. Där ficka man möta vår alldeles egna trollfamilj och se hur de firar julhögtiden, höra gammeltrollet berätta sagor, leka lekar, sjunga sånger eller bara värma sig vid den varma brasan. Hade man riktig tur kunde man även bli inbjuden att komma in i trollens stuga.

Mellan föreställningar kunde man se våra glada och hjälpsamma nissar och busiga troll gå runt på marknaden, hälsa på folk och assistera tomtefar med önskelistorna. Detta gav julmarknaden liv och en gnutta magi som bara förhöjdes av den lokala julkören samansatt av Louice Ottosson.
Att skapa unika och minnesvärda upplevelser är något vi ser som vårt kall här på UniBros. Vill du ha nya idéer eller ett nytt koncept till ditt döretag eller din destination? Skriv till oss, och låt magin ta vid!